Въпреки облекчаването на осмата вълна от коронавирус във Франция, новият орган

...
Въпреки облекчаването на осмата вълна от коронавирус във Франция, новият орган
Коментари Харесай

Несигурност във Франция заради бързо разпространение на Covid подварианта BQ.1.1

Въпреки облекчаването на осмата вълна от ковид във Франция, новият орган за оценка на риска за здравето на страната предизвести, че бързото разпространяване на Covid подварианта BQ.1.1  означава неустановеност за идващите месеци, написа RFI.

Covars, името, обещано на новосъздадения теоретичен съвет, съветващ държавното управление по отношение на тактиката му за Covid, има за задача да планува бъдещи рецесии, както и да ръководи съществуващи.

Неговите 19 членове - експерти по инфекциология, вирусология и имунология сред други медицински области - дадоха първото си първо мнение в понеделник, предупреждавайки за нуждата от понижаване на въздействието на Covid и зимните инфекции, като в същото време се отбрани нежната здравна система.

След началото на образователната година през септември кривата на вируса, ръководена от подварианта BA.5, още веднъж се увеличи, което докара до осма вълна и равнище на зараза от 576 на 100 000 души.

Covars сподели, че скокът евентуално е обвързван с композиция от фактори, включително спад в груповия имунитет, климатични условия, удобни за разпространяването на вируса и обновяване на учебно заведение.

То предизвести, че бързият напредък на разновидността BQ.1.1 във Франция може да докара до огромен брой инфекции, в това число при имунизирани или към този момент инфектирани хора.

Досега разновидността, открит в средата на септември, е виновен за 15 % от случаите.

Рискът от затруднения или смърт е подобен на този, наблюдаван при подвариантите BA.1 и BA.2, които задействаха петата и шестата вирусна вълна.

От началото на годината има множество подварианти на Omicron до точката, в която е разказана като " азбучна чорба ".

Covars също по този начин предизвести, че други инфекциозни болести също е завръщат тази зима, в това число грип, бронхиолит и гастроентерит.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР